UnSPACE

Treehaus

New York, 2012

Completion Date: December 2012
Area: Approx. 12 000 sq ft.
Program: Restaurant

 

TreeHaus is a specialty eatery where customers are able to taste famous chefs’ food and sample verities in one vast place. The idea was to create an open space where food, art, and found objects coexist. From the outside, there is no visible sign of food. What you see are just a few large visual objects scattered throughout.
There are three major elements. First is the 75 pieces of 20’ feet high cedar wood planks containing the cash registers, but slightly angled away from the main entrance to hide the function and amplifying the verticality of the wood. The Second element is the pure white walls containing hot and cold food with walls facing the entry and storefront, which acts as a sculptural element. The last element is the horizontal wood fins on the mezzanine, which is the sub element to the vertical cedar piece. When all 
these came together, it created a volume unique to the purpose of the space. 


Credits:

Wood Installation - Sook Jin Jo

Wood Bench - Motive Woodwork

Photos - John Bartelstone, Christophe Randall

  • Treehaus

  • Treehaus

  • Treehaus

  • Treehaus

  • Treehaus

  • Treehaus